Twente-nieuweling Kusk begint voorbereiding met goal

FC Twente heeft in een snikheet Veenoord met 2-1 gewonnen van FC Emmen. De Deense debutant Kasper Kusk (22) nam in het oefenduel het eerste doelpunt van de Tukkers voor zijn rekening. Wout Brama, clubicoon die zijn conditie op peil houdt bij Twente in de zoektocht naar een nieuwe club, nam de winnende goal voor zijn rekening.

De thermometer in het Drentse Veenoord gaf bij aanvang 35 graden aan, waardoor van een hoog tempo nauwelijks sprake kon zijn. Halverwege het eerste bedrijf kwam Twente op voorsprong. In zijn eerste wedstrijd schoot de van Aalborg overgenomen Kusk raak. De offensieve middenvelder tekende onlangs voor vier jaar, met een optie voor nog een seizoen, in Enschede.

Twente kon de voorsprong niet vasthouden. Alexander Bannink maakte tien minuten na rust de gelijkmaker. In het vervolg werd veel gewisseld, maar won Twente door de goal van Brama alsnog.

Voor Twente betekent de zege dat er nog steeds geen averij is opgelopen in de voorbereiding. De ploeg van trainer Alfred Schreuder versloeg eerder VV Oldenzaal (1-14), De Vechtdal Selectie (0-14), Selectie Twenterand (0-10) en SV Meppen (0-1).

In het vervolg van de voorbereiding wacht Twente nog oefenduels met Konyaspor (Tur) en Sporting  Lissabon (Por). Twente opent de competitie met een uitwedstrijd bij SC Cambuur op zaterdag 9 augustus. Bovendien zal Twente aantreden in de play-offs om Europa League-voetbal.