Southampton maakt komst Tadic wereldkundig

Reacties

Dusan Tadic (25) gaat zijn kunsten vertonen voor Southampton. De laatste plooien van de transfer van de aanvaller van FC Twente zijn gladgestreken.

Southampton maakt komst Tadic wereldkundig

Tadic kwam maandag aan in Southampton om de overgang af te ronden. Naast de medische keuring moesten ook de laatste details in zijn contract worden ingevuld voor de overgang definitief zijn beslag kon krijgen.

Dat is nu gebeurd, zo maakten The Saints via twitter bekend. Tadic en trainer Ronald Koeman schudden elkaar de hand om het vierjarige contract van de Servische aanvaller te vieren.

FC Twente ontvangt ruim veertien miljoen euro voor Tadic, die in 2012 voor ruim vijf miljoen euro werd overgenomen van FC Groningen. De transfersom wordt in drie termijnen betaald. Nu de overgang in kannen en kruiken is richt de Enschedese club zich op Hakim Ziyech van SC Heerenveen als zijn opvolger.          

Koeman is gelukkig dat hij Tadic kan verwelkomen bij de nummer acht van de Premier League van vorig seizoen. 'Het is fantastisch nieuws. Deze transfer is zeer belangrijk, niet alleen voor mij, maar ook voor de ploeg en de fans', zei de oud-international.

'We zijn wat goede spelers kwijtgeraakt. We kijken er nu naar uit om meer spelers aan te trekken, omdat we verder willen gaan en het misschien zelfs beter gaan doen dan vorig seizoen', aldus de Nederlandse trainer.

Koeman hoefde weinig moeite te doen om Tadic te overtuigen voor Southampton te kiezen. 'Hij kent me natuurlijk van de Eredivisie. Toen hij me belde en zijn plannen ontvouwde, was het voor mij een makkelijk beslissing om te nemen', zei de Serviër.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.