FC Twente moet eerst verkopen om Kusk aan te trekken

Reacties

FC Twente rekent voorlopig nog niet op de komst van Kasper Kusk. De 22-jarige Deense vleugelspits heeft een oriënterend bezoek aan de club gebracht en had ook al een onderhoud met trainer Alfred Schreuder.

FC Twente moet eerst verkopen om Kusk aan te trekken

De international heeft een clausule in zijn contract waardoor hij voor 700 duizend euro kan vertrekken bij Aalborg BK. Voor die club speelde de aanvaller dit seizoen 33 wedstrijden, waarin hij goed was voor liefst twaalf doelpunten en elf assists. Kusk is een rechtervleugelspits die in Denemarken ook hangend vanaf de linkerkant heeft gespeeld. Voor de vleugelposities heeft FC Twente ook al Dusan Tadic, Quincy Promes, Youness Mokhtar en Jesús Corona onder contract staan.

Tadic maakt er geen geheim van dat hij deze zomer graag de stap naar de Engelse, Spaanse of Duitse competitie wil maken. Bijkomende factor is dat FC Twente vanwege zijn zorgwekkende financiële situatie onder toezicht is geplaatst van de KNVB. Als gevolg daarvan moet de club uitgaven van boven de vijftigduizend euro eerst verantwoorden bij de voetbalbond.

'Het klopt dat Kusk bij ons is geweest', aldus voorzitter Joop Munsterman. 'We kunnen en willen echter alleen wat doen als we eerst zelf één of meer spelers verkopen.' De hoop is daarbij nog steeds gevestigd op Swansea City, dat FC Twente moet verlossen van Luc Castaignos. Beide clubs hebben al overeenstemming bereikt over een transfersom van achtenhalf miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.