FC Twente rondt verwachte komst van aanvaller Kusk af

Reacties

FC Twente heeft vleugelaanvaller Kasper Kusk binnen. De Deen sluit aan bij het trainingskamp dat de selectie van Alfred Schreuder heeft opgeslagen in de Duitse plaats Herzlake. De Enschedese club kon pas overgaan tot de aankoop van de 22-jarige Deen na toestemming van de licentiecommissie van de KNVB.

FC Twente rondt verwachte komst van aanvaller Kusk af

FC Twente sloot afgelopen weekeinde al een principeakkoord met Kusk voor vier jaar met een optie op nóg een seizoen. De club uit Enschede staat echter onder curatele van de KNVB en moet voor elke uitgave boven de vijftigduizend euro toestemming vragen.

Mede door de verkoop van Tadic aan Southampton kreeg FC Twente die toestemming van de KNVB. Met de transfer van de speler van Aalborg is een bedrag van 750 duizend euro gemoeid. De Deense international moet in De Grolsch Veste de opvolger worden van Tadic.

'Kusk is een beweeglijke jongen die goed tussen de linies kan spelen', aldus Schreuder tegenover Voetbal International. 'Hij is een linkspoot die volgens mij het best tot zijn recht komt als rechterspits of als nummer 10. Het trainingskamp is een prima gelegenheid voor hem om snel te wennen.'

Schreuder acht de kans dat spelmaker Hakim Ziyech van SC Heerenveen naar Enschede komt niet groot. De financiële situatie van FC Twente en het daaruit voortvloeiende verscherpte toezicht van de KNVB staat een dure aankoop niet toe. De transfersom van Ziyech, die nog één jaar in Friesland onder contract staat, zal minimaal drie miljoen euro bedragen.

FC Twente sluit het trainingskamp in het Duitse Herzlake zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen FC Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.