Jeugdig Afrikaans toptalent aan de slag bij Jong FC Twente

Reacties

Het jonge Zuid-Afrikaanse talent Nana Ntuli is begin deze week aan de slag gegaan bij FC Twente. In Enschede is hij ondergebracht bij het beloftenteam van trainer Jan Zoutman (foto).

Jeugdig Afrikaans toptalent aan de slag bij Jong FC Twente

Ntuli is een achttienjarige middenvelder uit Zuid-Afrika en komt over van Orlando Pirates. Na enkele stages in Enschede tekende hij eind april een vijfjarig contract met FC Twente. Omdat het talent nog enkele formaliteiten in zijn geboorteland moest afwikkelen, miste hij de eerste twee weken van de voorbereiding.

Ntuli, die met de nationale ploeg Onder-20 Afrikaans kampioen werd, begint het seizoen bij de beloften. ‘Hij is een speler voor de positie van rechtshalf of nummer 10’, denkt Zoutman. ‘Ntuli is technisch vaardig, legt flair in zijn spel en wil acties maken.’

De trainer beschikt deze week ook over de proefspelers Vinnie Vermeer en Paul Ayongo. Vermeer is een negentienjarige middenvelder die zijn jeugdjaren doorbracht in de opleiding van PSV. Afgelopen seizoen speelde hij 25 wedstrijden voor FC Eindhoven in de Jupiler League. Ayongo is een achttienjarige spits uit Ghana, waar hij voetbalt voor Charity Stars FC.     

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.