Tumultueus slot vergroot zorgen El Ghazi en Kishna bij Lille

Lille heeft de winst op Caen geen vervolg gegeven tegen Girondins de Bordeaux. De ploeg van Anwar El Ghazi en bankzitter Ricardo Kishna gaf de zege in het laatste kwartier compleet uit handen (2-3).

Lille had zich vorige week wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Maar de nipte zege op Caen bleek een tijdelijke opleving, want Bordeaux was de derde ploeg op rij die Stade Pierre-Mauroy met drie punten verliet.

Valentin Vada onderstreepte met zijn treffer in de veertiende minuut de problemen van Lille, dat in de eerste helft geen enkele keer op het vijandelijke doel had geschoten. Na rust keerden na ruim een uur de kansen in een tijdsbestek van twee minuten.

De wederopstanding van Lille begon met een benutte strafschop van Nicolas De Preville, die zelf de penalty had gekregen na een overtreding van Vukasin Jovanovic. De Portugese invaller Éder zorgde een minuut later voor de 2-1.

Maar in het laatste kwartier ging het mis voor Lille. De ploeg van trainer Franck Passi, die El Ghazi een basisplaats had gegund en Kishna op de bank liet, kon niet voorkomen dat Adam Ounas als invaller de wedstrijd naar zijn hand zette.

Ounas stond vier minuten in het veld toen hij voor de 2-2 tekende. Twee minuten later was hij het slachtoffer van een overtreding van Julian Palmieri, die daarvoor zijn tweede gele kaart incasseerde. In de 82ste minuut sloeg Ounas andermaal toe: 2-3. In de blessuretijd werd de nachtmerrie voor de thuisploeg compleet met de uitsluiting van invaller Rio Mavuba. Door de nederlaag is Lille veertiende in de Ligue 1, maar is het gat naar de rode streep slechts twee punten.