El Ghazi en Balotelli grijpen hoofdrol in Ligue 1

Reacties

Anwar El Ghazi heeft Lille aan een cruciale zege geholpen in de strijd tegen degradatie. Mario Balotelli werd weer eens van het veld gestuurd bij Olympique Nice.

El Ghazi en Balotelli grijpen hoofdrol in Ligue 1

Caen - Lille 0-1
El Ghazi maakte in de 69ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Caen, een directe concurrent in de strijd tegen degradatie. De ex-Ajacied werd met een steekpass gelanceerd door Yassine Benzia en rondde vervolgens af met een schot in de verre hoek.

Door de zege slaat Lille, waar Ricardo Kishna ontbrak, een belangrijk gat met de degradatiezone. Het stijgt van plek zeventien naar plek veertien en heeft nu vier punten meer dan Caen, dat achttiende staat.

Lorient - Olympique Nice 0-1
Mario Balotelli heeft zijn langverwachte rentree bij Nice 'opgeluisterd' met een memorabel optreden. In negatief opzicht, welteverstaan. Hij kreeg in de tweede helft namelijk een directe rode kaart na aanhoudende beledigingen aan het adres van de scheidsrechter. Het is al zijn derde rode prent dit seizoen, waarmee hij een bedenkelijk persoonlijk record neerzet.

Ondanks die rode kaart pakte Nice drie punten in Lorient, dankzij een doelpunt van Wylan Cyprien. Nice staat daardoor weer tweede in de Ligue 1, met drie punten achterstand op koploper AS Monaco. Nummer drie Paris Saint-Germain heeft een punt minder, maar ook een duel minder gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.