El Ghazi krijgt volgend seizoen Bielsa als trainer bij Lille

Reacties

Marcelo Bielsa wordt de nieuwe trainer van Lille, de club van Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi.

El Ghazi krijgt volgend seizoen Bielsa als trainer bij Lille

Bielsa begint op 1 juli aan zijn werkzaamheden bij de Ligue 1-club, waar El Ghazi sinds de winter onder contract staat. Kishna wordt gehuurd van Lazio, maar Lille bedong wel een optie tot koop.

De 61-jarige Bielsa is een verbintenis tot medio 2019 overeengekomen, zo meldt Lille op de clubsite. Eerder was de Argentijn werkzaam bij onder meer Athletic de Bilbao en Olympique Marseille, waar hij ook als bondscoach van Argentinië en Chili fungeerde. Overal kreeg hij lof voor het spectaculaire voetbal dat zijn teams speelden. Reden waarom Lazio afgelopen zomer Bielsa aanstelde. Na twee dagen besloot de Argentijn echter zijn verbintenis in te leveren, tot ontsteltenis van de Romeinen.

'Bielsa is zonder twijfel een van de meest gerespecteerde en invloedrijke coaches ter wereld. Het vervult ons van trots dat we hem aan ons hebben weten te binden. Dit toont de ambities van deze club aan', aldus Marc Ingla, de directeur van Lille. Bielsa onderhoudt al jaren een goede relatie met Gérard Lopez, sinds kort de voorzitter en grootaandeelhouder van de Franse club.

Bij Lille zal Bielsa komende zomer de taken overnemen van Franck Passi, die pas vorige week werd aangesteld als opvolger van Patrick Collot, die op interim-basis aan het roer stond bij de Franse club.

Oud-profvoetballer Passi heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij Lille en moet de club behoeden voor degradatie. Les Dogues kregen zaterdag wat lucht door Caen met 0-1 te verslaan dankzij een goal van El Ghazi, zijn eerste in dienst van de Ligue 1-club. Lille bezet de veertiende plaats, vier punten boven de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.