Onervaren coach moet El Ghazi en Kishna redden

Reacties

Lille heeft Franck Passi aangesteld als nieuwe trainer. Hij is de opvolger van Patrick Collot, die op interim-basis aan het roer stond bij de Franse club.

Onervaren coach moet El Ghazi en Kishna redden

Collot werd eind november doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer, maar hij wist het tij niet te keren. In 2017 werd pas één keer gewonnen en de laatste drie wedstrijden gingen verloren, hoewel er in januari flink geïnvesteerd werd in de selectie. Zo werden onder anderen de Nederlandse aanvallers Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi naar Noord-Frankrijk gehaald.

In Frankrijk werd de excentrieke Argentijnse coach Marcelo Bielsa veelvuldig in verband gebracht met Lille, maar de club heeft gekozen voor Passi. De vijftigjarige Fransman heeft als hoofdtrainer nog niet veel ervaring. Sterker nog, hij stond tot dusverre alleen als interim-trainer aan het roer bij Compostela en Olympique Marseille.

Oud-profvoetballer Passi heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij Lille en moet de club behoeden voor degradatie. Momenteel staat de club zeventiende met 26 punten uit 25 duels, slechts één punt boven de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.