Tuchel verder in het nauw door openlijke kritiek Schmelzer

Reacties

Borussia Dortmund-aanvoerder Marcel Schmelzer heeft de situatie van Thomas Tuchel er niet makkelijker op gemaakt. De captain sprak na de bekerwinst zijn afschuw uit over het besluit van de coach Nuri Sahin niet in de achttienkoppige selectie voor het duel met Eintracht Frankfurt op te nemen.

Tuchel verder in het nauw door openlijke kritiek Schmelzer

Na afloop van de met 2-1 gewonnen bekerfinale vertelde de linksback 'geschokt' te zijn door de tribuneplek voor Sahin. 'Ik begrijp het gewoon niet', tekende Der Spiegel op. 'Als een speler als Julian Weigl er niet is, dan is er iemand beschikbaar die net zo goed is: Sahin. Daarom was ik enorm verrast. We weten allemaal over welke kwaliteiten hij beschikt. Wij staan als spelersgroep volledig achter Nuri, de uitleg over het besluit moet Tuchel maar geven.'

Na afloop stelde Tuchel niet voor Sahin gekozen te hebben omdat hij een duel vol lange ballen verwachtte. De coach van Dortmund had dus liever kopsterke spelers tot zijn beschikking.

Het relletje past in de situatie waarin Tuchel verkeert bij Dortmund. Hoewel de coach dit seizoen prima presteerde en het seizoen dus ook besloot met een prijs, botert het al langer niet tussen hem en voorzitter Hans-Joachim Watzke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.