Aubameyang verbreekt bekervloek Dortmund in stijl

Borussia Dortmund heeft na drie verloren DFB-Pokal-finales weer eens aan het langste eind getrokken in een eindstrijd. Eintracht Frankfurt werd zaterdagavond in Berlijn op een nederlaag getrakteerd: 1-2. Pierre-Emerick Aubameyang besliste de finale in wat zijn laatste duel voor Dortmund kan zijn.

Al na acht minuten was het raak voor Dortmund. Frankfurt zag Ousmane Dembéle binnen tien minuten scoren. Na een mooie kapbeweging vond de jongeling met een net zo mooi schot de bovenhoek. Frankfurt herstelde zich echter prima, waarna het spel op en neer ging. De goal kon aan beide kanten vallen, maar het was Ante Rebic die voor de gelijkmaker zorgde. In de 29ste minuut werd hij vrijgespeeld op links en met een bekeken schot vond de Kroaat de rechterhoek: 1-1.

De openingstreffer van Dembéle.

Frankfurt bleef na de gelijkmaker goed spelen en kreeg via Haris Seferovic een prima kans op de eerste voorsprong van de avond. De spits kende geen bijzonder productief jaar met drie goals in de Bundesliga, ook in de bekerfinale wist hij niet te scoren in de eerste helft. Na een combinatie met Rebic schoot Seferovic vijf minuten voor rust hard op de paal. Dortmund startte de tweede helft zonder Marco Reus, die in de eerste helft al langdurig behandeld werd aan een pijnlijke knie.

Pechvogel
Reus pakte met Dortmund twee keer de Super Cup, maar in de Bundesliga, Champions League en de DFB-Pokal werd hij bij elkaar liefst zeven keer tweede met zijn huidige werkgever. In de finale tegen Frankfurt kon hij het verschil niet maken in de eerste helft, hij zag teamgenoot Aubameyang weer ouderwets schitteren. De topscorer van de Duitse competitie speelde een onzichtbare wedstrijd, maar na ruim een uur liet hij zich echt zien.

Aubameyang maakte eerst bijna met een omhaal de 1-2, maar zijn inzet werd via de lat van de lijn gehaald door Marco Fabián. Enkele minuten later viel de goal alsnog. Invaller Christian Pulisic werd neergelegd door Frankfurt-goalie Lukas Hrádecky en met een Panenka maakte Aubameyang zijn veertigste goal van het seizoen.

De stijlvolle omhaal van Aubameyang.

Frankfurt gooide na de 1-2 een extra aanvaller in de strijd en kreeg kansen op een tweede doelpunt, maar gescoord werd er niet meer in Berlijn. Aubameyang was nog dicht bij zijn tweede van de avond, maar de spits uit Gabon schoot vanuit gedekte positie op de kruising. Aubameyang is de laatste weken hoofdonderwerp in de transfergeruchten, diverse topclubs uit Europa zijn geïnteresseerd in de goaltjesdief, ook vanuit China wordt aan Aubameyang getrokken.

Mocht de spits inderdaad vertrekken deze zomer, neemt hij afscheid met een prijs. Ditzelfde geldt voor Thomas Tuchel. De trainer wordt ook gelinkt aan een vertrek bij Die Borussen, omdat het niet botert met directeur Hans-Joachim Watzke. Voor Dortmund is het de vierde keer in de clubhistorie dat de DFB-Pokal gewonnen wordt. Met de derde plek in de Bundesliga is de club ook verzekerd van de Champions League.