Tuchel neemt 'tactisch bedreven' Park mee naar Dortmund

Reacties

Thomas Tuchel heeft met Joo-Ho Park zijn gedroomde linksback binnen. Eerder haalde de Borussia Dortmund-trainer de 28-jarige Zuid-Koreaan al naar FSV Mainz 05. Park tekent een contract tot de zomer van 2018.

Tuchel neemt 'tactisch bedreven' Park mee naar Dortmund

Park speelt sinds 2011 in Europa. Na drie succesvolle seizoenen bij FC Basel slaagde Tuchel erin om hem in juli 2013 naar Mainz te halen. 'Park is een tactisch en voetballend zeer bedreven speler', sprak hij destijds vol lof. 'Bovendien heeft hij een schat aan ervaring in het internationale voetbal. We zijn zeer verheugd dat hij zijn kwaliteiten bij ons gaat tonen.'

In het jaar dat Tuchel en Park samenwerkten bij Mainz zette de trainer hem behalve als linksback ook als middenvelder en buitenspeler in. Nadat ze samen plaatsing voor de Europa League hadden afgedwongen, koos Tuchel voor een sabbatical. De 42-jarige coach ging deze zomer aan de slag bij Dortmund en besloot Park dus mee te nemen.

Tuchel kent een spectaculaire start bij Dortmund. De eerste zeven officiële duels werden allemaal gewonnen en BVB maakte in die wedstrijden liefst 27 doelpunten. Zondagmiddag (15.30 uur) neemt Dortmund het thuis op tegen Hertha BSC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.