Tuchel na spektakel: 'Een hogere macht, de wet van Murphy'

Reacties

Het Europa League-duel tussen het kleine Odd Grenland uit Noorwegen en de Duitse grootmacht Borussia Dortmund werd een sensationeel duel: 3-4. Trainer Thomas Tuchel van BVB sprak na de zege over de achtbaan van emoties waarin hij donderdagavond terechtkwam.

Tuchel na spektakel: 'Een hogere macht, de wet van Murphy'

Voor Dortmund leek kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League op voorhand een eitje. De tegenstander uit Noorwegen zorgde echter voor een schok door na 21 minuten via Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle en Espen Ruud een 3-0 voorsprong te nemen. Het liet Tuchel verbijsterd achter, zo gaf hij op de persconferentie na afloop toe.

'Wat ik op dat moment dacht? Niet zo gek veel...', zo sprak hij, nog altijd verbaasd over wat hij had gezien. 'Ik wist na die 3-0 wél dat het een enorm lange en moeilijke weg terug zou worden. Wij hadden al vroeg tegen de lat geschoten en wat grote kansen gemist, maar nadat ook dat schot van 35 meter erin was gegaan, dacht ik: Is er een hogere macht die wil dat vanavond álles lukt voor Odd?' Het was voor ons de wet van Murphy: alles wat mis kón gaan, ging ook mis.'

Spectaculair
Gek genoeg vond Tuchel zijn ploeg tussen het begin en die derde goal goed spelen, maar daarna juist minder. 'Na de 3-0 verloren we ons hoofd een beetje. We waren onder de indruk van Odd, natuurlijk, ik ga niet liegen. Zowel op de bank als in het veld waren we in de war.' De 3-1 van Pierre-Emerick Aubameyang na een ruim halfuur bleek uiteindelijk de reddingsboei die Dortmund nodig had. In de tweede helft waren goals van Shinji Kagawa, weer Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan (vijf minuten voor tijd) genoeg voor een gigantische comeback: 3-4.

Tuchel: 'De tweede helft was uitstekend, spectaculair.' Van onderschatting van de tegenstander was overigens geen sprake, verzekerde de Duitser. 'Of ik vóór de loting van deze ploeg gehoord had? Nee, als ik eerlijk ben niet. Maar dat is iets anders dan onderschatting. Ná de loting wisten we namelijk heel veel van ze. Misschien dat ik mijn ploeg het gevoel heb gegeven dat het alleen maar gaat om passen en balbezit, ik weet het niet. Maar we waren in ieder geval niet klaar om Odd te verdedigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.