Dortmund van Tuchel maakt indruk in Borussen-duel

Reacties

De wisseling van de wacht heeft Borussia Dortmund ogenschijnlijk goed gedaan. Borussia Mönchengladbach heeft dat aan den lijve ondervonden (4-0).

Dortmund van Tuchel maakt indruk in Borussen-duel

Thomas Tuchel was de man die deze zomer het stokje overnam van Jürgen Klopp, die jaren hét gezicht vormde van Borussia Dortmund. Na een moeizaam seizoen werd echter geconcludeerd dat een wisseling van de wacht opportuun was. De tegenvallende resultaten waren mede veroorzaakt door fysieke problemen bij spelmaker Marco Reus (foto).

Juist Reus zorgde ervoor dat de flitsende start van BVB tegen Borussia Mönchengladbach, vorig seizoen nog derde, ook tot uiting kwam op het scorebord. Na een kwartier opende hij op aangeven van Shinji Kagawa de score. Het was de opmaat voor een sterke opening voor Tuchel als trainer in Dortmund.

Pierre-Emerick Aubameyang en Henrik Mkhitaryan (2x) onderstreepten in de eerste vijftig minuten het overwicht van Dortmund. Vooral de 3-0 van de Armeniër was fraai met een aanval over verschillende schijven. In de resterende veertig minuten bleven de gasten meer leed bespaard. Daardoor liep BVB ook de koppositie mis aangezien Bayern München vrijdag begon met een 5-0 overwinning op Hamburger SV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.