Dortmund geeft goede competitiestart glansrijk vervolg

Reacties

Borussia Dortmund heeft ten koste van FC Ingolstadt de tweedeachtereenvolgende zege in de Bundesliga geboekt. De ploeg van trainer Thomas Tuchel won het uitduel met de promovendus met 4-0.

Dortmund geeft goede competitiestart glansrijk vervolg

Vleugelverdedigers Marcel Schmelzer en Matthias Ginter speelden een sleutelrol bij de bezoekers. Laatstgenoemde bezorgde Dortmund met zijn eerste Dortmund-treffer in de Bundesliga in de 55ste minuut de voorsprong. Even later bracht aanvaller Moritz Hartmann op onhandige wijze de opgekomen Schmelzer ten val en dat leverde BVB een strafschop op. Marco Reus was vanaf de penaltystip trefzeker.

De Duitse grootmacht moest afgelopen donderdag nog tot het uiterste gaan in de Europa League-confrontatie met Odd Grennland (4-3 winst na 3-0 achterstand), maar maakte mede doordat er toen enkele spelers gespaard werden nu geen vermoeide indruk. In de slotfase liep Dortmund dankzij Shinji Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang zelfs nog uit. De twee lieten doelman Ingolstadt-doelman Orjan Nyland kansloos bij de derde en vierde treffer van de middag.

Dortmund maakte in het openingsweekend van de Bundesliga ook al grote indruk met een 4-0 thuiszege op Borussia Mönchengladbach en ging er een week later wederom met de volle buit vandoor. Het is een hoopvol begin voor coach Tuchel, die deze zomer het stokje van de opgestapte Jürgen Klopp overnam. De geliefde oefenmeester verliet het Signal Iduna Park na een teleurstellend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.