Tsjechische captain: 'Mooi seizoen met droevig einde'

Reacties

Slovan Liberec-aanvoerder Radoslav Kovac kijkt ondanks de uitschakeling in de Europa League terug op een mooi Europees seizoen. In de zestiende finale bleek AZ (1-0 en 1-1) de sterkste, al waren de Tsjechen dichtbij.

Tsjechische captain: 'Mooi seizoen met droevig einde'

'Ik ben uiteraard zeer teleurgesteld, maar aan de andere kant ook trots op wat de ploeg heeft gepresteerd in Europa', aldus Kovac. 'Vooraf hadden we niets te verliezen, maar we waren wel heel dicht bij het bereiken van de volgende ronde.'

'In de heenwedstrijd gaven we in de slotfase een doelpunt weg en in Alkmaar was het ook spannend tot en met de laatste seconde', concludeert de centrale verdediger. 'Het was een mooi seizoen, met een droevig einde.'

Meest pijnlijke moment voor de ploeg van trainer Jaroslav Silhavy was zonder meer de niet gegeven strafschop in Alkmaar. In de slotfase kreeg AZ-verdediger Jeffrey Gouweleeuw de bal op zijn arm in het strafschopgebied. 'Het is maar goed dat de scheidsrechter dat niet zag. Hij zag trouwens wel meer niet', zei AZ-trainer Dick Advocaat daarop.

In de achtste finale wacht AZ wederom een tegenstander uit Oost-Europa: FC Anzhi dat over twee duels te sterk was voor RC Genk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.