Advocaat: 'Maar goed dat de scheids die handsbal niet zag'

Reacties

Dick Advocaat vindt dat AZ een knappe prestatie heeft geleverd door zich in de achtste finale van de Europa League (1-1 en 1-0) te ontdoen van Slovan Liberec, maar stelt dat zijn ploeg over geluk niet te klagen had. De trainer van de Alkmaarders zegt dat de Tsjechische opponent beter is dan menigeen denkt.

Advocaat: 'Maar goed dat de scheids die handsbal niet zag'

'Dit is gewoon heel knap voor een club als AZ. Je moet niet vergeten dat Slovan in de groepsfase twee keer gelijkspeelde tegen Sevilla. Dat zegt wel wat', aldus Advocaat voor de camera's van RTL 7.

Advocaat erkent dat AZ van geluk mag spreken dat het zich voor de achtste finale van de Europa League plaatste. 'We kwamen op het laatst goed weg', vervolgt de trainer, die toegeeft dat Slovan in de slotfase een strafschop verdiende na hands van Jeffrey Gouweleeuw. 'Het is maar goed dat de scheidsrechter dat niet zag. Hij zag trouwens wel meer niet.'

Anzhi
In de volgende ronde is FC Anzhi de tegenstander van AZ. Advocaat kent Anzhi nog goed uit zijn periode in Rusland. 'Het is niet meer het elftal van Guus Hiddink. Dat team is afgeroomd, maar ze hebben een paar spelers gekocht die bij Zenit Sint-Petersburg net buiten de boot vielen. Ze kunnen blijkbaar wel wat, want het is een knappe prestatie om met 2-0 te winnen bij RC Genk', besluit de coach van AZ.

Doelpuntenmaker Nick Viergever vindt dat AZ het zich in de tweede helft onnodig moeilijk maakte. 'Toen Slovan lange ballen gingen spelen was het van onze kant niets meer. We brachten onszelf in de problemen en dat is dit seizoen al vaker gebeurd.' Advocaat is het met Viergever eens, maar neemt het zijn elftal niet kwalijk. 'Die lange ballen zijn eigenlijk niet te verdedigen. Je moet gewoon geluk hebben dat hij niet een keer goed valt en dat hadden we.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.