Treurige EK-generale voor Polen tegen Litouwen

Reacties

Na Nederland heeft ook Litouwen de Poolse bondscoach Adam Nawalka stof tot nadenken gegeven. Het laatste oefenduel op weg naar het EK leverde opnieuw een teleurstellend resultaat op (0-0).

Treurige EK-generale voor Polen tegen Litouwen

Voor de laatste test had Nawalka twee verrassingen in petto. Robert Lewandowski kwam tegen Litouwen niet aan de aftrap, waardoor Arek Milik (foto) de enige spits was in de Poolse basisploeg. Bovendien had de bondscoach aanvaller Bartosz Kapustka als rechtsback opgesteld.

Kapustka, die tegen Nederland (1-2 nederlaag) de rol van invaller had, kweet zich aardig van zijn taak. Ook aanvallend leverde hij zijn bijdrage. Zo stond hij acht minuten voor tijd aan de basis van de treffer van Milik, die echter in de ogen van scheidsrechter Filip Glova geen doorgang kon vinden. Mede door deze arbitrale beslissing bleef het in Kraków 0-0.

De productie van Polen stokte zodoende na negen duels met minimaal één treffer. Op 16 juni 2015 tegen Griekenland slaagde de formatie van Nawalka er voor het laatst niet in te scoren. Ook toen was Lewandowski niet van de partij.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.