Poolse bondscoach trots op overwicht tegen Oranje

Reacties

Ondanks de 1-2 nederlaag, blikt de Poolse bondscoach Adam Nawalka behoorlijk tevreden terug op het oefenduel met Oranje. Hij vindt dat zijn ploeg een zeldzame prestatie geleverd heeft.

Poolse bondscoach trots op overwicht tegen Oranje

Nawalka doelt op het feit dat Polen het initiatief en het meeste balbezit had. 'Dat is tegen Nederland echt bijzonder. Nederland heeft bijna altijd vaker de bal dan de tegenstander. Daarom ben ik heel blij dat ons gelukt is, want het zegt wel wat dat wij de wedstrijd kunnen bepalen tegen een tegenstander als Nederland', aldus Nawalka.

'Dit was een zeer waardevol examen voor ons', vervolgde Nawalka, die op het EK met Polen tegen Oekraïne, Duitsland en Noord-Ierland speelt. 'We hebben kunnen zien dat we klaar zijn voor het EK.' De bondscoach noemde echter ook wat kritiekpunten. 'Het middenveld en de verdediging werkten niet samen. We verloren daardoor regelmatig de strijd in de as van het veld.'

'Uit mentaal oogpunt is deze wedstrijd echter heel voldoenend. Mijn spelers hebben tot de laatste seconde gevochten. Daar ben ik blij mee. Laten we deze nederlaag nu achter ons laten en ervan leren', sloot Nawalka af.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.