Trapattoni (75) staat open voor interesse Griekse bond

Reacties

De Griekse bond heeft Giovanni Trapattoni benaderd of hij beschikbaar is om bij de nationale ploeg zijn ontslagen landgenoot Claudio Ranieri op te volgen. De 75-jarige Italiaanse trainer staat open voor de klus bij de Europees kampioen van 2004.

Trapattoni (75) staat open voor interesse Griekse bond

Na het WK in Brazilië, waar de Grieken nog de achtste finale haalden (verlies na strafschoppen tegen Costa Rica), ging Ranieri aan de slag als vervanger van Fernando Santos, die inmiddels bondscoach van Portugal is. Maar het huwelijk tussen Griekenland en de 63-jarige Italiaan, die al een hele rits topclubs heeft versleten, was geen succes. De ploeg staat troosteloos onderaan in Groep F van de EK-kwalificatiereeks met slechts één punt. Afgelopen vrijdag leden de Grieken op eigen veld een beschamende nederlaag tegen de Faerøer (0-1). Een dag later kreeg Ranieri zijn ontslag.

De Griekse bond heeft Kostas Tsanas aangesteld als tijdelijke opvolger, maar zoekt nog naar een definitieve oplossing. Mogelijk luistert die naar de naam Trapattoni. 'De Griekse bond heeft mij gevraagd of ik beschikbaar ben', vertelt de oud-international tegen de krant Corriere dello Sport. 'Ik heb gezegd van wel, maar dat betekent niet dat ik het ook word.'

Trapattoni zit nu ruim een jaar zonder werk, sinds hij in september 2013 opstapte als bondscoach van Ierland toen plaatsing voor het WK van 2014 niet langer haalbaar was. In de zomer van 2012 hadden de Ieren onder leiding van de ervaren Italiaan op het EK nog hun eerste eindtoernooi in tien jaar gespeeld. Trapattoni werd destijds al de oudste trainer ooit op een Europese eindronde, maar is nog niet klaar. 'Ik heb nog steeds het verlangen voetbal te onderwijzen', aldus de man die 77 (!) jaar is als het EK in 2016 van start gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.