Interim Tsanas volgt ontslagen Ranieri op in Griekenland

Reacties

Kostas Tsanas neemt voorlopig de honneurs waar bij de nationale ploeg van Griekenland. De Griekse oefenmeester is aangesteld als tijdelijke vervanger van de ontslagen Claudio Ranieri.

Interim Tsanas volgt ontslagen Ranieri op in Griekenland

Ranieri werd zaterdag ontslagen na de beschamende thuisnederlaag tegen Faerøer (0-1). De 63-jarige Italiaan is nog in gesprek met de Griekse bond over de afwikkeling van zijn verbintenis.

Door het thuisverlies tegen de voetbaldwerg, die 45 van zijn laatste vijftig interlands had verloren, staat Griekenland na vier wedstrijden slechts op één schamel puntje.

De positie van Ranieri was daardoor onhoudbaar geworden, liet de Griekse voetbalbond weten. Griekenland speelt komende dinsdag een oefenwedstrijd op Kreta tegen Servië, dat op zijn beurt zaterdag bondscoach Dick Advocaat zag vertrekken. Ranieri was pas sinds juni van dit jaar in functie, als opvolger van de na het WK opgestapte Fernando Santos.

De 47-jarige Tsanas was in het verleden trainer van de Griekse clubs Athinaikos en Ilisiakos. Vanaf oktober 2011 werkt hij voor de nationale bond. Hij was in die periode trainer van diverse jeugdelftallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.