Ranieri helpt Karagounis bij besluit te stoppen

Reacties

Giorgios Karagounis heeft op het WK tegen Costa Rica zijn laatste wedstrijd van zijn carrière gespeeld. Bondscoach Claudio Ranieri hielp de Griekse recordinternational de knoop door te hakken.

Ranieri helpt Karagounis bij besluit te stoppen

Karagounis had na de nederlaag tegen Costa Rica na strafschoppen (1-1) al zijn afscheid als international aangekondigd, maar nu zet de 37-jarige middenvelder een definitief punt achter zijn actieve loopbaan. Fulham wordt zijn laatste club in zijn carrière die in 1995 begon bij Panathinaikos en hem ook bracht bij onder meer Internazionale en Benfica.

'Ik was niet van plan te stoppen. Ik trainde voor mezelf en overwoog wat mijn laatste transfer zou worden', zei Karagounis vrijdag in Athene. 'Maar na een gesprek met de bondsvoorzitter Giorgis Sarris en bondscoach Claudio Ranieri heb ik de knoop doorgehakt.'

Trainingspak
Met zijn keuze technisch directeur te worden bij de Griekse bond komt Karagounis ook tegemoet aan de wens van zijn oude teamgenoten, die hem graag wilden houden rond de nationale ploeg.

'Ik zal voorlopig de liaison zijn tussen de spelers en de coach. Ik ben hier om te helpen bij de trainerswissel (Ranieri kwam in de plaats van Santos, red.) en het vertrek van een paar belangrijke internationals', zei Karagounis, die wel zal moeten wennen aan zijn nieuwe rol. 'Het zal zeer lastig worden om niet mijn trainingspak aan te doen en mee te gaan trainen.'  

Met 139 interlands komt Karagounis in de Europese toptien van spelers met de meeste caps. Die lijst wordt aangevoerd door de Est Vitalijs Astafjevs, die tot 2010 166 keer zijn land vertegenwoordigde. Twee keepers kunnen hem nog van de troon stoten. Zowel Iker Casillas (157 keer voor Spanje) als Gianluigi Buffon (142 voor Italië) is nog actief als international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.