Groep F: Noord-Ierland verrast Griekenland, zege Roemenië

Reacties

Noord-Ierland heeft na de derde zege op rij in de EK-kwalificatie goede papieren om voor het eerst sinds het WK 1986 deelname aan een eindtoernooi te bewerkstelligen. Griekenland lijkt daarvan het slachtoffer te worden.

Groep F: Noord-Ierland verrast Griekenland, zege Roemenië

Griekenland – Noord-Ierland 0-2
Griekenland leed dinsdagavond alweer de derde nederlaag op rij op Griekse bodem. Voorafgaand aan het WK was Zuid-Korea in een oefeninterland met 2-0 te sterk, terwijl de Europees kampioen van 2004 de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk vorige maand begon met een 1-0 nederlaag tegen Roemenië. Die werd opgevolgd door een 1-1 gelijkspel in Finland.

Tegen Noord-Ierland bleek opnieuw dat Griekenland de weg omhoog onder Claudio Ranieri, de opvolger van Fernando Santos (nu Portugal), nog moet inzetten. Noord-Ierland verstevigde de koppositie in Groep F door met 2-0 te winnen dankzij goals van Jamie Ward (via de kluts bij een corner) en Kyle Lafferty (foto).

Finland – Roemenië 0-2
Roemenië neemt achter Noord-Ierland na drie duels de tweede plaats in. Op jacht naar de eerste deelname aan een eindtoernooi sinds het EK 2008 gaf Roemenië op bezoek bij Finland een vervolg aan de knappe uitzege tegen Griekenland. Een rake kopbal en een gekrulde poging van afstand van Bogdan Stancu waren voldoende voor drie punten tegen Finland, waar Niklas Moisander in de basis startte en Alexander Ring na 56 minuten van het veld moest met twee gele kaarten.

Faeroër – Hongarije 0-1
Van de zes landen in Groep F lijkt Faeroër op voorhand het enige land dat geen serieuze kans maakt op plaatsing voor het EK in Frankrijk. Tegen Hongarije leed de eilandengroep de derde nederlaag van deze kwalificatiereeks. De Hongaren tilden hun puntentotaal naar vier dankzij een treffer van 1899 Hoffenheim-spits Ádám Szalai, die na twintig minuten van dichtbij de enige treffer van de wedstrijd maakte.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.