Traoré ondanks blessure Falcao toch naar Everton

Reacties

Hoewel AS Monaco deze week topspits Radamel Falcao zag wegvallen met een zware kruisbandblessure, mag Lacina Traoré toch op huurbasis naar Everton vertrekken. Door de blessure van Falcao stond de transfer even op losse schroeven.

Traoré ondanks blessure Falcao toch naar Everton

Traoré onderging eerder deze week al de medische keuring in Liverpool en niets leek zijn tijdelijke overgang naar Goodison Park dan ook in de weg te staan. Totdat Falcao woensdagavond per brancard van het veld moest in het bekerduel met Mont d'Or Azergues en een dag later bleek dat hij waarschijnlijk een half jaar aan de kant staat.

De meest logische optie om die forse tegenvaller op te vangen leek het laten afketsen van de transfer van Traoré, maar Everton heeft vrijdagavond nu toch melding gemaakt van de komst van de 23-jarige spits, die tot het eind van het seizoen wordt gehuurd om de concurrentie aan te gaan met Romelu Lukaku. Opmerkelijk genoeg tekende de 2 meter 3 lange Traoré begin januari nog een drieënhalf jarig contract bij Monaco, dat hem had overgenomen van FC Anzhi.

Nu Everton zijn gewenste aanvallende versterking in huis heeft, is het niet uitgesloten dat Monaco-trainer Claudio Ranieri deze winter nog een nieuwe spits kan verwelkomen. Met Emmanuel Rivière heeft de Italiaan momenteel slechts een volwaardige vervanger voor Falcao, al kunnen ook de momenteel geblesseerde Anthony Martial en bankzitter Valère Germain in de aanval uit de voeten.

Stade Louis II is ook nog altijd de thuishaven van Nacer Barazite, maar hij kon dit seizoen nog niet speelminuten rekenen. De 23-jarige Arnhemmer herstelde in de tweede helft van 2013 van een knieoperatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.