Gevelde Falcao blijft hopen op WK met hulp van God

Reacties

Radamel Falcao zit in zak en as. De 27-jarige Colombiaan kreeg donderdag te horen dat hij tijdens het bekerduel van AS Monaco met Monts d'Or Azergues Foot (3-0, waarbij Falcao nog wel de eerste treffer voor zijn rekening nam) zijn voorste kruisband heeft gescheurd en zes maanden moet revalideren. Daardoor mist hij het WK, waar Colombia voor het eerst sinds 1998 aan zou deelnemen.

Gevelde Falcao blijft hopen op WK met hulp van God

'Ik ben enorm teleurgesteld, dit is een klap', deelde de spits van de Monegasken op Twitter met zijn followers. 'Maar ik heb het recht te blijven dromen van het WK. God maakt het onmogelijke mogelijk. Ik geloof in hem.'

De blessure van Falcao zorgt niet alleen in Colombia voor ophef. De boosdoener,  de Fransman Soner Ertek, kreeg al de nodige bedreigingen. Bovendien wordt her en der gesuggereerd dat de revalidatieperiode ook korter kan.

Net als in het geval van Theo Walcott (Arsenal), die ook zes maanden uit de roulatie is met eenzelfde blessure, menen de Belgische chirurgen Johan Bellemans en Steven Claes met een nieuwe methode spelers binnen vier maanden klaar te kunnen stomen. 'Ik mag me niet uitspreken over individuele dossiers', aldus Bellemans destijds over de kwetsuur van Walcott. 'Maar ik kan zeggen dat voor spelers die nu hun kruisband scheuren het WK niet onhaalbaar is.'

Vier maanden zou zowel voor Walcott als voor Falcao  nog net op tijd zijn om deel te nemen aan het toernooi in Brazilië. Dat het kan, heeft de Italiaan Roberto Baggio in het verleden al eens bewezen. Hij revalideerde vliegensvlug, in 77 dagen, om vervolgens flink teleurgesteld te worden door bondscoach Giovanni Trapattoni. Die nam hem, ondanks zijn herstel, niet mee naar het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.