Transferdagboek 21/04: Ünal, Cavani en Bonucci

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 21/04: Ünal, Cavani en Bonucci

De verrichtingen van huurling Enes Ünal in het shirt van FC Twente blijven niet onopgemerkt in Europa. Voor een terugkeer bij Manchester City is het schijnbaar nog te vroeg, maar volgens The Sun lonkt voor de Turkse spits wel een stap omhoog. Lazio wil de negentienjarige Ünal komend seizoen op huurbasis overnemen van City, dat echter geen haast heeft met het kiezen van een bestemming voor de Turkse belofte.

Pep Guardiola zou er bij de leiding van Manchester City op hebben aangedrongen komende zomer een bod uit te brengen op Leonardo Bonucci. Door de vele blessures van Vincent Kompany zoekt de Catalaan een betrouwbaar leidersfiguur voor de defensie, die deze jaargang niet altijd even stabiel is gebleken. Het probleem is wel dat Juventus hoog in de boom kan zitten, omdat de 29-jarige Bonucci nog tot halverwege 2021 onder contract staat.

Sinds duidelijk is dat transfertovenaar Monchi naar AS Roma verkast, wordt de naam van Paris Saint-Germain-trainer Unai Emery herhaaldelijk in verband gebracht met de Italiaanse topclub. Niet vreemd, aangezien beiden met veel succes samenwerkten bij Sevilla. Emery zelf weet echter van niets. 'Ik richt me voor de volle honderd procent op Paris Saint-Germain', meldde de Spanjaard vrijdag tijdens een persconferentie. Momenteel fungeert Luciano Spalletti als trainer van AS Roma.

Volgens L'Équipe kan Emery als hij blijft ook komend seizoen beschikken over Edinson Cavani. De dertigjarige aanvaller zou namelijk op het punt staan zijn in 2018 aflopende contract met Paris Saint-Germain met twee seizoenen te verlengen tot halverwege 2020. Beide partijen waren maanden met elkaar in gesprek. Een akkoord bleef lange tijd uit vanwege gesteggel over bonussen.

PSG hoopt snel te kunnen toosten op een nieuw contract voor Edinson Cavani.
PSG hoopt snel te kunnen toosten op een nieuw contract voor Edinson Cavani.

Waar ligt de toekomst van John Terry? Met die vraag zijn de Engelse media deze dagen volop bezig. De 78-voudig international vertrekt na het seizoen bij Chelsea en volgens Sky Sports zijn er genoeg clubs die hem op willen vangen. West Bromwich Albion en AFC Bournemouth informeerden afgelopen winter al naar de situatie van Terry en ook in de Verenigde Staten en China staat de verdediger op de radar. De speler zelf sloot eerder een overgang naar de Major League Soccer niet uit.

De kans is groot dat Thomas Vermaelen na dit seizoen terugkeert bij Barcelona. De verdediger wordt dit seizoen uitgeleend aan AS Roma, maar speelt door blessureleed een marginale rol bij de Italiaanse club. Daarom zou Roma volgens Tuttomercatoweb geen gebruik willen maken van de optie tot koop die het mogelijk maakt om de ex-Ajacied voor acht miljoen euro over te nemen. Bij een verkoop van collega-verdediger Manolas krijgt Vermaelen misschien nog wel een kans om zijn fitheid en kwaliteit te bewijzen.

Tianjin Quanjian hengelt volgens Sky Sports opnieuw naar de diensten van Diego Costa. De Chinese club informeerde in januari al naar de spits van Chelsea en doet nu een poging om hem met een weeksalaris van bijna achthonderdduizend euro te verleiden om in juni naar Azië te komen. Bij Tianjin kan Costa ploeggenoot worden van Alexandre Pato, die in de winter voor zeventien miljoen euro werd gekocht van Villarreal, en Axel Witsel. De ploeg staat onder leiding van trainer Fabio Cannavaro.

Michael Keane lijkt Burnley te zijn ontgroeid. De verdediger van de laagvlieger uit de Premier League maakte in maart zijn debuut voor Engeland en trekt volgens Sky Sports de aandacht van verschillende clubs. Leicester City toonde in de zomerse transferperiode al interesse en ook Manchester United, waar Keane werd opgeleid, wordt genoemd. The Red Devils hebben naar verluidt concurrentie van Everton, Tottenham Hotspur en Liverpool die het ook wel zien zitten om Keane, die na dit seizoen nog één jaar contract heeft, over te nemen van Burnley.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.