Transferdagboek 11/04: Valverde, Hoedt en Sampaoli

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 11/04: Valverde, Hoedt en Sampaoli

Hoewel manager Arsène Wenger nog geen uitsluitsel heeft gegeven over zijn toekomst bij Arsenal, zijn The Gunners naar verluidt al bezig met een opvolger. Volgens Marca heeft Arsenal via een tussenpersoon contact gelegd met Ernesto Valverde, wiens contract bij Athletic de Bilbao na dit seizoen afloopt. Ook Barcelona, dat nog een vervanger zoekt voor trainer Luis Enrique, zou in de markt zijn voor de 53-jarige coach.

Wesley Hoedt staat voor een langer verblijf bij Lazio. De huidige nummer vier van de Serie A wil het contract van de 23-jarige verdediger openbreken tot medio 2022, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Hoedt, die sinds vorig seizoen voor Lazio speelt, heeft tot dusver 42 competitiewedstrijden gespeeld voor de Italianen. Hoedt maakte eind maart zijn debuut voor Oranje in het verloren WK-kwalificatieduel met Bulgarije (2-0).

Jorge Sampaoli wordt veelvuldig genoemd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, maar het lijkt erop dat de KNVB aan het kortste eind trekt. De 57-jarige trainer van Sevilla kan namelijk aan de slag als keuzeheer van Argentinië, zo berichten Zuid-Amerikaanse media. Sampaoli zou al meermaals hebben gesproken met de Argentijnse bond, die maandag Edgardo Bauza ontsloeg.

Brian Tevreden heeft het gerucht dat Reading in de race zou zijn voor Ezra Walian de kop ingedrukt. Dat heeft de 35-jarige technisch directeur laten weten aan The Reading Chronicle. De negentienjarige aanvaller speelt zijn wedstrijden in de Jupiler League voor Jong Ajax. Walian maakte dit seizoen drie doelpunten en heeft een aflopend contract in Amsterdam. Een avontuur bij de club van Jaap Stam lijkt de spits dus uit zijn hoofd te kunnen zetten.

Everton-trainer Ronald Koeman zou wel oren hebben naar een reünie met Southampton-verdediger Cuco Martina. Althans, dat meldt The Daily Star. De international van Curaçao werd in 2015 opgepikt door de gebroeders Koeman bij FC Twente. Eerder werkte de multi-inzetbare Martina al samen met Erwin Koeman bij RKC Waalwijk. Onder de Franse trainer Claude Puel speelde de 27-jarige Rotterdammer tot dusver negen competitiewedstrijden in de Premier League.

Leonid Slutsky wil via Chelsea-eigenaar Roman Abramovic zijn droom realiseren om als eerste Russische coach aan de slag te gaan in de Premier League. 'Hij is een beetje mijn zaakwaarnemer, de beste die je kunt hebben', vertelde de 45-jarige manager aan Sky Sports. Slutsky was hiervoor zeven jaar lang de trainer van CSKA Moskou. Of de clubs gaan toehappen, is nog wel de vraag.

Liverpool hoopt Tottenham Hostpur en Manchester City te slim af te zijn in de jacht om de handtekening van tienersensatie Ryan Sessegnon. Volgens The Daily Mail gaat Fulham er echter alles aan doen om de zestienjarige vleugelverdediger te behouden, zeker als de club uit West-Londen promotie afdwingt naar de Premier League. Sessegnon mocht dit seizoen 22 keer opdraven in het Championship en maakte dit seizoen zes doelpunten in alle competities.

We besluiten met een bijna-transfer. Volgens The Sun heeft Frank Lampard in januari immers overwogen zijn voetbalschoenen weer uit de kast te halen. De ex-middenvelder van Chelsea genoot van zijn pensioen toen hij plots werd gebeld door Swansea-coach Paul Clement. Lamps kent de manager nog goed uit zijn tijd op Stamford Bridge, waar Clement tussen 2009 en 2011 assistent-trainer was. Even overwoog de 38-jarige Engelsman zijn oude vriend de helpende hand toe te reiken, maar uiteindelijk besloot Lampard dat het na zijn MLS-avontuur bij New York City toch echt mooi was geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.