Transferdagboek 09/04: Lloris, Bellerín en Bernardo Silva

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 09/04: Lloris, Bellerín en Bernardo Silva

Manchester United en Paris Saint-Germain zijn in de race om Hugo Lloris over te nemen van Tottenham Hotspur. Althans, dat beweert The Sunday Express. De dertigjarige doelman van het Franse elftal verlengde afgelopen december nog zijn contract tot 2022. In 2012 kwam de sluitpost over van Olympique Lyon en sindsdien maakt hij veel indruk in de Premier League.

Frank Lampard heeft laten weten dat tijdens zijn periode bij Chelsea verschillende grote clubs achter hem aanzaten. Barcelona, Real Madrid en het Internazionale van José Mourinho hebben geprobeerd de Engelsman te overtuigen van een transfer naar het buitenland. In gesprek met Sky Sports gaf de inmiddels 38-jarige Lamps aan absoluut geen spijt te hebben van een langer verblijf op Stamford Bridge.

Barcelona wil er alles aandoen om aankomende zomer Arsenal-rechtsback Héctor Bellerín terug te halen. Als ruilmiddel willen de Catalanen de dertigjarige middenvelder Arda Turan inzetten, weet het Spaanse Don Balon te melden. De 22-jarige rechtsback van Arsenal is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Spaanse topclub. Barcelona worstelt dit seizoen met de erfenis van de naar Juventus vertrokken Dani Alves.

Een groot deel van de supporters ziet hem liever vandaag dan morgen vertrekken, maar daar heeft Arsène Wenger lak aan. Volgens The Daily Star tekent de 67-jarige Franse manager op korte termijn een nieuw contract voor twee seizoenen bij Arsenal.

Een opmerkelijke uitspraak van Antoine Griezmann. De Franse sterspeler van Atlético Madrid zou in de belangstelling staan van stadsgenoot Real Madrid en weigert een overstap naar de rivaal uit te sluiten. 'Ik sluit niets uit, maar ik ben gelukkig bij Atlético', zei Griezmann, die tot medio 2021 vastligt bij Atlético, tegen AS. De vraagprijs? Honderd miljoen euro.

Manchester United wil hem dolgraag hebben, maar Bernardo Silva verkast liever naar het eveneens geïnteresseerde Real Madrid. De Portugese rechteraanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, mag voor vijftig miljoen euro vertrekken bij AS Monaco en dat bedrag is voor beide clubs geen probleem. Bernardo Silva heeft echter een voorkeur voor Real, meldt Le10Sport.

Omdat Bernardo Silva niet staat te trappelen voor een verhuizing naar Old Trafford, heeft Manchester United ook Mesut Özil in het vizier. De middenvelder weigert al maanden bij te tekenen bij Arsenal en United wil volgens The Mirror profiteren van die impasse door de Duitser binnen te halen. Opmerkelijk, want Özil had het in het verleden bij Real Madrid nog regelmatig aan de stok met huidig United-manager José Mourinho.

Meer nieuws in The Mirror, want de boulevardkrant meldt ook dat het geduld van Tottenham Hotspur met Vincent Janssen op is. De spits zou na dit seizoen alweer mogen vertrekken bij de Engelse topclub. Met het geld dat de Nederlander oplevert wil Tottenham Andre Gray ophalen bij Burnley, een spits die dit seizoen heeft laten zien wel gemakkelijk tot scoren te komen in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.