Transferdagboek 07/04: Pirlo, Griezmann, Morata, Sánchez

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 07/04: Pirlo, Griezmann, Morata, Sánchez

Antoine Griezmann (26) wordt moe van de speculaties over zijn toekomst. Dat liet de sterspeler van Atlético Madrid vrijdag weten aan de Spaanse sportkrant AS. Op de vraag waar hij volgend seizoen denkt te spelen, was hij duidelijk: 'Ik zie mezelf overduidelijk bij Atlético voetballen.' De naam van de Franse dribbelaar zingt al lange tijd rond Old Trafford.

Álvaro Morata gaat Real Madrid aankomende zomer zeker verlaten wanneer Karim Benzema besluit te blijven. Althans, dat meldt Diario Gol. De 24-jarige Spaanse spits staat in de belangstelling van Chelsea. Afgelopen zomer werd de aanvaller nog teruggehaald van Juventus, maar nu lijkt hij opnieuw richting de uitgang van het Bernabéu te gaan. De eerste spits, Benzema, zou wel in de belangstelling staan van AC Milan.  

Andrea Pirlo (37) wordt aankomend seizoen niet de nieuwe assistent van Antonio Conte bij Chelsea, in tegenstelling tot berichtgeving van Engelse media. Er is een vacature vrij omdat Steve Holland in de zomer full-time aan de slag gaat als tweede man naast de Engelse bondscoach Gareth Southgate. 'Andrea speelt nog en zal daarmee doorgaan', aldus Conte op de persconferentie in aanloop naar het duel met AFC Bournemouth (zaterdag, 18.30 uur). De Italiaanse middenvelder staat nog tot eind december onder contract bij New York City FC.

Er is de afgelopen weken veel gezegd en geschreven over de toekomst van Alexis Sánchez. De Chileense sterspeler van Arsenal zou de gesprekken hebben geopend met Chelsea en Paris Saint-Germain. Ook Manchester United zou in de race zijn voor de 28-jarige aanvaller. Vrijdag schrijft The Daily Mail dat Sánchez toch nog een jaar langer wil blijven, mits Arsenal ambities toont op de zomerse transfermarkt.

Napoli is in de zoektocht naar een nieuwe buitenspeler uitgekomen bij Jeremain Lens. Althans dat meldt The Chronicle. De 29-jarige Nederlander zou echter zijn zinnen hebben gezet op een langer verblijf bij Fenerbahçe, waar hij het weer tot Oranje-international heeft geschopt. Momenteel wordt de rappe buitenspeler gehuurd van Sunderland, waar zijn contract nog doorloopt tot medio 2019.

Olympique Marseille steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. Aankomende zomer wil l'OM drie Franse internationals in huis halen. Het Arsenal-duo Olivier Giroud en Laurent Koscielny en Tottenham Hotspur-middenvelder Moussa Sissoko zouden volgens L'Équipe hoog op het verlanglijstje staan van de club uit de Franse havenstad. Eerder haalde Marseille met Dimitri Payet en Patrice Evra al twee grote namen naar het Stade Vélodrome.

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone wil zijn eigen zoon naar de Spaanse hoofdstad halen. Volgens Il Messaggero heeft Genoa het eerste bod van achttien miljoen euro op Giovanni Simeone geweigerd. De 21-jarige Argentijn maakt indruk in zijn eerste seizoen in de Serie A. Tot dusver staat de aanvaller op elf doelpunten en twee assists in 29 competitieduels. Momenteel staat Simeone al een tijdje droog, op 29 januari wist hij voor het laatst het net te vinden.

Ivan Perisic heeft over interesse niet te klagen. Volgens La Gazzetta dello Sport is Manchester United bereid zestig miljoen euro neer te tellen voor de buitenspeler van Internazionale. Ook Chelsea jaagt op de 28-jarige Kroaat in Italiaanse dienst. Inter zou volgens Corriere dello Sport zelf rond zijn met Domenico Berardi, die voorbestemd leek om naar Juventus over te stappen. De Oude Dame heeft in het contract van de 22-jarige aanvaller van Sassuolo een teurgkoopclausule laten opnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.