Transferdagboek 15/04: Keane, Insigne en Belotti

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 15/04: Keane, Insigne en Belotti

Wat zijn mening was over Michael Keane, werd Ronald Koeman tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Burnley gevraagd. 'Het is niet makkelijk om te scoren of iets te creëren tegen Burnley. Keane is een van de centrumverdedigers met een geweldige toekomst voor zich', sprak de Nederlander. Verschillende Engelse kranten zien de woorden van Koeman als een voorbode voor wat komende zomer komen gaat. Everton zou namelijk al langer interesse hebben in de 24-jarige centrumverdediger die onlangs debuteerde voor de Engelse nationale ploeg. Keane moet zo'n dertig miljoen euro kosten.

Rai Sport, Corrierre dello Sport en Tuttosport; ze zijn het allemaal eens over de toekomst van Lorenzo Insigne. De Napoli-aanvaller staat op het punt bij te tekenen tot medio 2022. Daarmee komt een einde aan de stroom geruchten over de linksbuiten, die onlangs nog werd genoemd bij Arsenal. Het kind van de club gaat bij Napoli bijna vier miljoen euro per seizoen verdienen. Er zou geen ontsnappingsclausule worden opgenomen in het nieuwe contract van de 25-jarige flankspeler, die dit seizoen in de Serie A al veertien keer doel trof.

Dan naar Chelsea. Daar is het nog altijd de vraag of John Terry ook volgend seizoen nog te zien is op Stamford Bridge. De 36-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract, heeft over interesse niet te klagen en vertrekt misschien wel naar Dubai. Al Nasr-coach Dan Petrescu ziet het in ieder geval helemaal voor zich. In een interview met Gulf Times zegt de voormalige speler van The Blues het volgende: 'Waar John Terry volgend seizoen speelt? Al Nasr. Waarom niet? Ik bel hem en zal het hem vragen.'

Wat bij Chelsea zeker lijkt, is de komst van een nieuwe spits. Michy Batshuayi kan maar niet overtuigen als stand-in voor Diego Costa. Eerder deze week liet Álvaro Morata al doorschemeren graag aan de slag te gaan onder Antonio Conte. De Spanjaard is echter niet de enige kandidaat. Volgens The Sun wil de Premier League-koploper ook ver gaan voor Andrea Belotti, de scherpschutter van Torino. Een bod van ruim zestig miljoen euro kan de Italiaanse club tegemoetzien. Het is alleen de vraag of het genoeg is om de 23-jarige kroonprins van het Italiaanse spitsengilde naar Londen te halen. Torino wees afgelopen winter namelijk nog een aanbieding van Arsenal, dat 65 miljoen euro op tafel wilde leggen, af. Een vertrek in de zomer zou Torino echter wel meer ruimte geven om het verlies op te vangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.