Transferdagboek 12/04: Cillessen, Mendy en Bernardeschi

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 12/04: Cillessen, Mendy en Bernardeschi

Napoli zoekt naar een opvolger voor zijn ervaren doelman Pepe Reina. Volgens Calciomercato wordt de nieuwe keeper van de Italiaanse topclub in ieder geval een Nederlander. PSV-sluitpost Jeroen Zoet en de door Newcastle United aan AZ verhuurde goalie Tim Krul staan samen met Barcelona-bankzitter Jasper Cillessen op de shortlist van Napoli.

Federico Bernardeschi staat hoog op de transferlijst van Bayern München, zo weet Sport Bild.  De 23-jarige vleugelspeler is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Fiorentina, waar zijn verbintenis in 2019 afloopt. Alleen in Serie A-verband was Bernardeschi deze jaargang al tien keer trefzeker. Bayern zou op lange termijn in de Italiaan de opvolger van de 34-jarige Franck Ribéry zien.

Benjamin Mendy wordt mogelijk een van de hoofdrolspelers in de komende transferzomer. Manchester United, Manchester City en Chelsea dingen volgens Sky Sports allemaal naar de hand van de 22-jarige linkervleugelverdediger van AS Monaco. De Monegasken betaalden vorig jaar vijftien miljoen euro om Mendy los te weken van Olympique Marseille en willen naar verluidt minimaal het dubbele incasseren als ze besluiten het talent van de hand te doen.

Over de sportieve toekomst van Pepe is al maanden veel te doen, hoewel er al een tijd is sprake is van een status quo. Beide partijen willen met elkaar verder, maar waar Real Madrid inzet op een contractverlenging van één jaar wenst Pepe zijn aflopende verbintenis met twee seizoenen te verlengen. De krant AS meldt dat een ontmoeting tussen het kamp-Pepe en vertegenwoordigers van Real Madrid die deze week plaats zou vinden tot nader order is uitgesteld. De 34-jarige Portugees heeft over belangstelling sowieso niet te klagen. Chelsea en Manchester City, maar ook enkele Chinese clubs zouden Pepe maar wat graag welkom heten.

Arsène Wenger blijft onderwerp van gesprek in Engeland. De manager van Arsenal houdt zijn toekomstplannen in het duister, maar volgens The Daily Mirror blijft hij sowieso. Als klap op de vuurpijl krijgt de Fransman dan ook de beschikking over een zak geld van ruim tweehonderd miljoen euro om in de zomer zijn selectie te verfrissen. Dat budget wordt gereserveerd voor Alexandre Lacazette (Olympique Lyon), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Moussa Dembélé (Celtic), Kieran Tierney (Celtic) en Jordan Pickford (Sunderland).

Zijn eerste seizoen in Europa is nog niet eens ten einde. Desondanks is Jorge Sampaoli (57) een van de meest gewilde trainers van het moment. De baas van Sevilla werd al in verband gebracht met Barcelona en de nationale elftallen van Nederland en Argentinië, maar uit een interview met The Sun blijkt dat het opgewonden standje zijn zinnen heeft gezet op het leiden van een Premier League-club. Voor aanvang van dit seizoen hield hij gesprekken met Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, die uiteindelijk koos - en dat pakt goed uit - voor Antonio Conte. Toch is Sampaoli's droom nog niet in duigen gevallen. 'Ik hoop dat ik de kans krijg om mijn ervaring en ideeën naar Engeland te brengen, waar een aantal managers reeds hun eigen filosofie hebben meegebracht. Ik wil met hen concurreren.'

Volgens The Telegraph wil Liverpool profiteren van de onzekerheid over de toekomst van Alex Oxlade-Chamberlain. De 23-jarige middenvelder van Arsenal speelde dit seizoen vaker als invaller (13 duels) dan als basisspeler (12) bij The Gunners en heeft na dit seizoen nog maar een jaar contract over. De club uit Londen vraagt veertig miljoen euro voor de Engels international, maar dat is geen reden voor Liverpool zijn om een eventuele deal af te blazen.

Joe Hart is op zijn plek in Italië. De doelman ontvluchtte Manchester City na de komst van Pep Guardiola, die een keeper wilde die beter uit de voeten kan met de bal. Torino wil de 29-jarige Engelsman graag nog een seizoen huren van The Citizens, meldt Tuttosport. Een definitieve overname is te hoog gegrepen zijn voor de huidige nummer tien van de Serie A.

Gaat-ie wel of gaat-ie niet? Dries Mertens (29) beleeft een absoluut topseizoen als spits van Napoli en heeft daardoor volgens de geruchtenmolen de interesse gewekt van diverse Europese grootmachten. Tuttosport bericht dat de Belg toch graag een voorstel voor contractverlenging tot medio 2022 wil accepteren, maar dat een opvallend struikelblok een akkoord kan verpesten. De vriendin van Mertens wil namelijk niet in Napels blijven en heeft een ultimatum gesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.