Transferdagboek 17/04: Van Dijk, Tielemans en Mascherano

Reacties

Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 17/04: Van Dijk, Tielemans en Mascherano

Schalke 04 is bezig aan een dramatisch seizoen, maar Leon Goretzka is een van de lichtpuntjes bij de Europa League-tegenstander van Ajax. De 22-jarige middenvelder stond al in de belangstelling van Everton en Tottenham Hotspur, maar nu zou ook Juventus zijn oog hebben laten vallen op het talent. Schalke, dat donderdag thuis een 2-0 nederlaag hoopt goed te maken tegen Ajax om de halve finale te bereiken, verlangt dertig miljoen euro voor Goretzka.

Het is onduidelijk of Patrick Kluivert ook volgend seizoen werkzaam is bij Paris Saint-Germain. De technisch directeur zou volgens verschillende media onder vuur liggen. Gemeld werd dat de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona zelf geen trek meer zou hebben in een langer verblijf, maar nu wordt er tevens bericht dat hij nog aan het twijfelen is over zijn toekomst. Olivier Letang, sportief directeur, heeft wel zijn ontslag ingediend bij PSG.

Chelsea en Manchester United willen zich na dit seizoen versterken met dezelfde twee spelers. Beide clubs zijn volgens The Daily Express bereid om te voldoen aan de vraagprijs van dertig miljoen euro voor Anderlecht-talent Youri Tielemans. Bovendien meldt Don Balon dat United en Chelsea zich ook hebben gemeld bij de zaakwaarnemer van Álvaro Morata, de huidige reservespits van Real Madrid.

Een ex-speler van Manchester United keert mogelijk terug in de Premier League. Dimitar Berbatov heeft tegenover Sky Sports bevestigd dat hij gesproken heeft met Sunderland, maar een akkoord blijft uit. De 36-jarige spits is momenteel clubloos en geeft aan dolgraag terug te willen keren. 'Het gaat mij niet meer om geld, op mijn leeftijd wil ik gewoon nog lekker kunnen voetballen.'

Diego Costa was dicht bij een vertrek bij Chelsea.
Diego Costa was dicht bij een vertrek bij Chelsea.

Diego Costa heeft in The Daily Mail toegegeven dat hij afgelopen zomer terug wilde keren naar Atlético Madrid. 'Ik had het gevoel dat ik in Engeland niet op de manier kon spelen waarop ik dat graag wilde. Ik werd gezocht door de scheidsrechter, de ene schorsing volgde op de andere terwijl andere spelers veel ernstigere dingen deden en niet geschorst werden. Daarom wilde ik terug naar Atlético Madrid.' De Spaanse international bleef uiteindelijk en scoorde dit seizoen al zeventien keer in de Premier League.

Het zou zomaar kunnen dat Javier Mascherano volgend seizoen niet meer voor Barcelona speelt. De Turkse krant Sözcü schrijft namelijk dat Galatasaray in verregaande onderhandelingen is met de Argentijnse international, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. De 32-jarige Mascherano ligt nog tot medio 2019 vast bij de Spaanse topclub.

The Mirror weet het zeker: Virgil van Dijk wordt de duurste Nederlandse speler ooit. Southampton heeft de verdediger namelijk laten weten dat hij voor een bedrag van zestig miljoen euro mag vertrekken. Manchester City, Liverpool en Chelsea zouden bereid zijn om dat bedrag op tafel te leggen voor de momenteel geblesseerde Van Dijk. Op dit moment is Marc Overmars met een transfersom van veertig miljoen euro de duurste Nederlandse voetballer ooit. Hij verliet Arsenal voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.