Tottenham en Leicester op herhaling na spectaculaire remise

Tottenham Hotspur heeft in de slotfase een uitschakeling in het FA Cup-toernooi voorkomen. Invaller Harry Kane maakte laat gelijk tegen Leicester City: 2-2. Een replay moet nu bepalen wie er doorgaat.

Tottenham en Leicester maken een goede kans om via de competitie een Champions League-ticket af te dwingen, waardoor in het bekertoernooi beide managers besloten een groot aantal reserves de kans te geven. Bij Tottenham betekende dit dat Michel Vorm een kans kreeg onder de lat en dat Nacer Chadli startte in de voorhoede. Leicester begon zonder smaakmaker Riyad Mahrez, terwijl topscorer Jamie Vardy geblesseerd is.

Tottenham begon sterk en kwam in de achtste minuut verdiend op voorsprong. Christian Eriksen schoot beheerst een rebound binnen, nadat Kasper Schmeichel een schot van Chadli gekeerd had. Leicester kwam via een corner van de debuterende aanwinst Demarai Gray snel op 1-1. Marcin Wasilewski kopte onberispelijk binnen.

Leicester-manager Claudio Ranieri had halverwege een gouden hand van wisselen door aanvaller Shinji Okazaki te brengen voor waterdrager N'Golo Kanté. De Japanse spits stond nog geen drie minuten binnen de lijnen toen hij in het strafschopgebied een aantal Tottenham-verdedigers te snel af was en Vorm in twee instanties passeerde: 1-2.

Met drie verse krachten, waaronder spits Harry Kane, zette Tottenham in de slotfase alles op alles om een uitschakeling te voorkomen. Twee minuten voor tijd leverde dat resultaat op. Nathan Dyer veroorzaakte met een handsbal een penalty, die door Kane werd benut. Voor de aanvaller was het zijn vijftigste doelpunt voor Spurs en met deze 2-2 dwong Tottenham een replay af.

Dus ontmoeten Tottenham en Leicester elkaar in een kort tijdsbestek drie keer, want woensdag komen beide teams elkaar tegen in de Premier League.