Paal en lat staan zege Tottenham bij Everton in de weg

Tottenham Hotspur is tijdens de eerste wedstrijd van 2016 tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij Everton kreeg de ploeg van manager Mauricio Pochettino kansen op meer dan 1-1.

Halverwege de competitie stond Tottenham er uitstekend voor: de achterstand op koploper Arsenal bedroeg slechts vier punten. In het nieuwe jaar liep het verschil met de aartsrivaal op naar zes punten. En dat terwijl de Noord-Londense club uitstekend voor de dag kwam op Goodison Park. Eigenlijk kwam Everton er niet aan te pas voor rust, maar de enige kans was meteen raak.

Uitgerekend Aaron Lennon, die in de periode 2005-15 onder contract stond bij Tottenham, opende halverwege op aangeven van Romelu Lukaku tegen de verhouding in de score. Voor dat doelpunt hadden de bezoekers pech dat een schot van Harry Kane buiten bereik van doelman Tim Howard op de paal belandde.

Nadat Ben Davies met een schitterend schot tegen de lat had geschoten, was het op slag van rust eindelijk raak voor Tottenham. Een lange pass van Toby Alderweireld werd knap gecontroleerd door Dele Alli en koel afgemaakt. Vroeg in de tweede helft kreeg Kane na fraai voorbereidend werk van Alli een mogelijkheid op 1-2, maar de spits treuzelde te lang.

Everton kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen kreeg de thuisclub niet. Al bracht Tottenham-doelman Hugo Lloris nog stijlvol redding bij een schot van Muhamed Besic van afstand en uit de daaropvolgende hoekschop kopte Ramiro Funes Mori rakelings naast.

Het bleef uiteindelijk 1-1 in Liverpool, waardoor Tottenham Hotspur blijft steken op 36 punten uit twintig wedstrijden. Daarmee blijft het vierde in de Premier League, maar de achterstand op Arsenal bedraagt nu zes punten. Everton is met 27 punten de nummer elf in Engeland.