Koscielny helpt koploper Arsenal langs Newcastle

Arsenal blijft ook na twintig speelronden de koploper van de Premier League dankzij een nipte overwinning op Newcastle United. The Gunners hadden het lastig tegen The Magpies en kwamen pas laat - via verdediger Laurent Koscielny - aan de 1-0 zege.

De Fransman volleerde in de 72ste minuut de bal achter doelman Robert Elliot, nadat Olivier Giroud een kopduel in het strafschopgebied van de bezoekers had gewonnen. Het doelpunt van de dertigjarige verdediger bleek goud waard, aangezien de huidige nummer achttien van de ranglijst keer op keer op Petr Cech stuitte.

De Tsjechische goalie van de Londenaren werd meerdere malen op de proef gesteld door Newcastle United. De ex-sluitpost van Chelsea moest onder meer reddend optreden bij een kopbal van Georginio Wijnaldum, die net als Daryl Janmaat in de basis was gestart, maar kwam steeds weer als winnaar uit de strijd. Daarmee hield hij zijn doel voor de 171ste keer in de Premier League schoon. Hij verbrak het record van David James (169 keer de nul) al tegen AFC Bournemouth (2-0 zege).

Door de nieuwe clean sheet en de derde seizoenstreffer van Koscielny boekte Arsenal de dertiende zege van dit seizoen. The Gunners komen daarmee op 42 punten en blijven daarmee koploper van Engeland. Bovendien lopen manager Arsène Wenger en zijn selectie uit bij nummer twee Leicester City, dat op een doelpuntloos gelijkspel bleef steken tegen AFC Bournemouth. De voorsprong bedraagt nu twee punten. Newcastle, waarvoor Siem de Jong in de 87ste minuut nog inviel, heeft ook na twintig speelronden zeventien punten en dat is goed voor de achttiende plaats op de ranglijst.