Brazilianen wijzen Hiddink de weg naar eerste Chelsea-zege

Reacties

De eerste zege van Guus Hiddink sinds zijn terugkeer als Chelsea-manager is een feit. In het uitduel met Crystal Palace speelden de Brazilianen Oscar en Willian een hoofdrol: 0-3.

Brazilianen wijzen Hiddink de weg naar eerste Chelsea-zege

De derby begon nog slecht voor Hiddink, die al na een kwartier gedwongen was om Eden Hazard te wisselen. De Belg liep een op het oog ernstige blessure op, waardoor Chelsea moet vrezen hem enige tijd kwijt te zijn.

Ook zonder Hazard bleken The Blues vervolgens te sterk voor Crystal Palace. Oscar brak in de 29ste minuut de ban voor de bezoekers. Na een mooie steekbal van Cesc Fabregas werd Oscar op maat bediend door Diego Costa, die dreigde met een schot en vervolgens aflegde.

Na deze openingstreffer kwam Chelsea niet meer in de problemen en na een uur besliste Willian met een schitterende knal het duel. De pegel in de bovenhoek van de Braziliaanse middenvelder bleek onhoudbaar voor Wayne Hennessey. Bij de derde Chelsea-goal kon Hennessey wél redding brengen op een schot van Willian, maar was de rebound een prooi voor Diego Costa.

Het uitvallen van Eden Hazard was een domper op de feestvreugde van Chelsea.
Het uitvallen van Eden Hazard was een domper op de feestvreugde van Chelsea.

De simpele overwinning op Crystal Palace is pas de tweede uitzege van Chelsea in dit Premier League-seizoen. Hiddink staat met zijn team nog steeds op de veertiende positie, maar hij heeft de aansluiting gevonden met de brede middenmoot. Hiddink begon zijn tweede ambtstermijn bij Chelsea met remises tegen Watford (2-2) en Manchester United (0-0). Palace blijft zevende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.