Van Aanholt helpt Sunderland op weg in kelderduel

Reacties

Door een doelpunt van Patrick van Aanholt heeft Sunderland goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de Premier League. De openingsgoal van de Nederlandse linksback tegen Aston Villa bleek bijzonder belangrijk: 3-1.

Van Aanholt helpt Sunderland op weg in kelderduel

In de dertigste minuut besloot Van Aanholt van afstand aan te leggen. Zijn schot werd dusdanig van richting veranderd door Micah Richards dat doelman Brad Guzan gezien bleek: 1-0.

Het was het tweede doelpunt voor Van Aanholt dit seizoen. Op 28 november leidde hij met een treffer de 2-0 zege op Stoke City in. Sindsdien verloor Sunderland vijf keer op rij, maar tegen Aston Villa kwam een einde aan die reeks.

Toch dreigde het na een uur nog even mis te gaan voor The Black Cats. Invaller Adama Traoré denderde op de rechterflank langs drie tegenstanders en leverde een panklare voorzet af op zijn landgenoot Carles Gil. Op acrobatische wijze schoot de Spaanse middenvelder raak met een volley: 1-1.

Dit keer toonde Sunderland karakter en een doelpunt van Jermain Defoe leidde achttien minuten voor tijd alsnog een overwinning in. De Engelse spits schoot met links raak in de korte hoek. Defoe bezegelde in de extra tijd met de 3-1 de belangrijke zege van Sunderland. De nummer negentien van de Premier League staat nu namelijk op vijftien punten en heeft zo weer zicht op de veilige zeventiende plek, die bezet wordt door Swansea City (19 punten).

Hekkensluiter Aston Villa heeft door het verlies tegen Sunderland een wonder nodig om in de Premier League te blijven. Het elftal van basisklant Leandro Bacuna heeft pas acht punten verzameld. Alleen in de eerste speelronde werd een zege geboekt door The Villans.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.