Pochettino onder de indruk van Tottenham

Zijn ploeg bleef dan wel steken op een gelijkspel (1-1) op bezoek bij Everton, maar Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft een goed gevoel overgehouden aan het bezoek aan Goodison Park. 'Als we zo spelen als vandaag, kunnen we bereiken wat we willen.'

De paal en lat stonden in de eerste helft een doelpunt van de bezoekers uit Londen in de weg, maar als de Spurs bij rust een 3-1 voorsprong hadden gehad, had Everton niet mogen klagen vond Pochettino. 'Het was een van onze beste eerste helften van het seizoen, maar we waren wat ongelukkig', meende de Argentijnse hoofdcoach.

'Mentaal zijn we gelukkig erg sterk, waardoor we ons konden herpakken na de tegengoal. Dan nog is Goodison Park geen fijne plek om als uitploeg te spelen en heeft Everton een stugge ploeg. Maar we kunnen trots zijn op onszelf. We hebben een ploeg die altijd wil winnen en dat hebben we vandaag opnieuw laten zien. Soms lukt dat alleen niet.'

Ongelukkig
Toby Alderweireld, die de assist verzorgde bij de 1-1 van Dele Alli, sloot zich bij de woorden van zijn manager aan. 'We waren wat ongelukkig, scoorden niet, terwijl we wel de kansen hadden, en kwamen onfortuinlijk op achterstand', zei de ex-Ajacied in gesprek met de BBC. 'Maar we hebben karakter getoond en kwamen terug in de wedstrijd. Uiteindelijk denk ik dat we twee punten hebben laten liggen.'

Everton-manager Roberto Martínez onderkende dat. 'Verdedigend stond het gewoon goed bij ons', concludeerde hij tevreden. 'Ze konden er simpelweg niet doorheen komen en kwamen niet tot de eindpass, die ze nog de winnende treffer had kunnen bezorgen. Wij slaagden daar zelf echter ook niet meer in tijdens de tweede helft.' Zelf kwam de club uit Liverpool voor rust via Aaron Lennon, ex-Tottenham-speler (2005-15), al aan een goal. 'Het was wel wat vreemd', erkende hij. 'Maar ik ben nu een speler van Everton. Daarom ben ik blij met mijn eerste doelpunt op Goodison Park.'