Tottenham bevestigt enkelblessure topscorer Kane

Reacties

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino heeft bevestigd dat zijn spits Harry Kane schade heeft opgelopen aan zijn rechter enkelband in het duel met Sunderland afgelopen zondag (1-0).

Tottenham bevestigt enkelblessure topscorer Kane

Kane bracht zijn ploeg de winst door het enige doelpunt te maken in het treffen met The Black Cats, maar moest vlak voor tijd het veld geblesseerd verlaten. De 23-jarige Engelsman werd vervangen door Vincent Janssen, die ook de komende tijd normaal gesproken de vervanger van Kane zal zijn, aangezien Pochettino geen andere pure spitsen in zijn selectie heeft.

Hoe lang de topscorer van vorig seizoen precies uitgeschakeld is wilde de Argentijnse manager niet vertellen, maar in verschillende Engelse media wordt geschreven over een periode van ongeveer twee maanden. Dat zou betekenen dat Kane naast een hele reeks Premier League-duels ook de Champions League-ontmoetingen met CSKA Moskou en Bayer Leverkusen (uit en thuis) moet missen. Daarnaast mist hij de WK-kwalificatieduels van het Engelse nationale elftal met Malta en Slovenië van 8 en 11 oktober.

Naast Kane vielen ook middenvelders Eric Dier en Moussa Dembélé uit zondagmiddag, maar de blessures van dat duo lijken mee te vallen, meldde Pochettino. Het gemis van Kane is een grote domper voor Spurs. De exponent uit de eigen opleiding was de afgelopen twee seizoen goed voor 46 competitietreffers, dit seizoen staat de teller na vijf duels op twee doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.