Van Aanholt vanwege zorgen over hart niet in actie

Reacties

Patrick van Aanholt bleef zondag vanwege zorgen over zijn hart aan de kant bij Sunderland. Dat heeft manager David Moyes dinsdag bevestigd.

Van Aanholt vanwege zorgen over hart niet in actie

Tijdens de warming-up voor het uitduel met Tottenham Hotspur kwam ploeggenoot Jason Denayer aan Van Aanholt kort voor de aftrap vertellen dat hij hem zou vervangen. Toen Van Aanholt het nieuws te horen kreeg, was hij verbaasd en schopte hij een bal weg.

Moyes heeft dinsdag laten weten dat hij de wissel doorvoerde op advies van de FA, die de resultaten van een hartscan van Van Aanholt had ingezien. Dit advies kwam pas vlak voor het begin van de wedstrijd binnen bij Sunderland.

'Het enige dat ik kan zeggen is dat het om standaardchecks ging, die zoals gewoonlijk door een panel van de FA worden gecontroleerd. Pas tien minuten voor de aftrap gaven zij dit bericht aan ons. Te bizar voor woorden, maar we hebben gedaan wat het juiste was voor de speler en de club', aldus Moyes. Van Aanholt is gewoon met de selectie van Sunderland naar Londen gereisd voor het League Cup-duel met Queens Park Rangers van woensdag. 'Of hij speelt beslissen we later', zegt Moys.

Van Aanholt (26) is bezig aan zijn derde seizoen bij Sunderland en kwam dit seizoen tot vier duels. Hij speelde eerder onder meer voor Chelsea en Vitesse. Bovendien kwam hij tot zes interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.