Sunderland weer met lege handen ondanks goal Van Aanholt

Middlesbrough heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 11 april 2009 een Premier League-wedstrijd gewonnen. De promovendus boekte zijn eerste competitiezege van dit seizoen in de tweede speelronde op bezoek bij Sunderland: 1-2.

Christian Stuani stal de show in de eerste helft. De Uruguayaan hielp de bezoekers in de dertiende minuut al aan de voorsprong door vanaf zo'n 25 meter de bal hard in de kruising te knallen. De tweede Middlesbrough-treffer deed daar weinig voor onder als het gaat om schoonheid. Na een prachtige steekpass van Adam Forshaw kapte Álvaro Negredo naar binnen. Keeper Vito Mannone was gezien toen de Spanjaard breed legde op Stuani, die simpel raak schoot: 0-2.

Met Jeremain Lens als invaller ging Sunderland in de tweede helft direct op jacht naar eerherstel om zo het thuisdebuut van manager David Moyes nog glans te geven. Het was aan Patrick van Aanholt te danken dat het nog spannend werd in het Stadium of Light. Brad Guzan voorkwam na een uur nog met een fraaie reflex dat de linksback scoorde, maar even later was het wel raak. De Nederlander was trefzeker in de rebound na een schot van Duncan Watmore.

Na de aansluitingstreffer schakelde Sunderland, waar de van Everton overgekomen Steven Pienaar debuteerde, nog een versnelling hoger.  Middlesbrough stond bij vlagen met de rug tegen de muur, maar bleef overeind. Zo neemt Middlesbrough met vier punten uit twee wedstrijden een plaats in de subtop in. Sunderland zoekt nog naar de eerste punten van het seizoen.