Fer goud waard voor Swansea, dramadebuut De Roon

Leroy Fer is met Swansea City uitstekend aan het Premier League-seizoen begonnen. De elfvoudig Oranje-international kroonde zich tot matchwinner in het duel met het gepromoveerde Burnley. Middlesbrough-middenvelder Marten de Roon kreeg bij zijn debuut direct een dubbele domper te verwerken.

Burnley - Swansea City 0-1
Het gepromoveerde Burnley is met een nederlaag aan het seizoen begonnen. Swansea City - met Mike van der Hoorn negentig minuten lang op de bank - sloeg in het duel in de eerste speelronde van de Premier League pas laat toe. Basisklant Fer haalde de trekker van dichtbij over en bezorgde The Swans de eerste drie punten van deze jaargang.

Middlesbrough - Stoke City 1-1
De Roon beende al na negentien minuten de spelerstunnel terug in wegens fysieke klachten. Ogenschijnlijk was het een hamstringblessure die de van Atalanta Bergamo overgekomen middenvelder ervan weerhield tijdens zijn debuut de negentig minuten vol te maken. Álvaro Negredo kijkt daarentegen ongetwijfeld een stuk positiever terug op zijn eerste wedstrijd in het rood-wit van Middlesbrough.

De dertigjarige spits trof doel met zijn eerste poging op doel, iets dat hem namens Manchester City ooit ook al lukte. De goal van de scherpe Spanjaard bleek voor Middlesbrough, dat terugkeerde op het hoogste niveau, echter niet genoeg voor de zege. Xherdan Shaqiri bracht The Potters in de 67ste minuut langszij en bepaalde de eindstand op 1-1.

Southampton - Watford 1-1
Met Virgil van Dijk in de basis en Jordy Clasie de hele wedstrijd op de bank kwam Southampton in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Watford. De ploeg van de nieuwe manager Claude Puel, die deze zomer de naar Everton vertrokken Ronald Koeman opvolgde, kwam al vroeg in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van de Franse middenvelder Étienne Capoue.

Na rust maakte Nathan Redmond bij zijn debuut voor The Saints de gelijkmaker. De 22-jarige middenvelder kwam deze zomer voor ruim dertien miljoen euro over van Norwich City. Na de 1-1 ging Southampton op zoek naar de winnende treffer, maar die kwam er niet. De bezoekers haalden het eindsignaal overigens niet met elf man. Ben Watson, invaller bij Watford, werd een kwartier voor tijd met een rode kaart weggestuurd voor een overtreding op Shane Long.

Crystal Palace - West Bromwich Albion 0-1
José Salomón Rondón eiste bij de competitiestart van West Bromwich Albion de hoofdrol op. De Venezolaanse spits - die vorig seizoen tot negen treffers en drie assists kwam - kroonde zich ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal tot matchwinner door het enige doelpunt van de dag te laten aantekenen.