Topscorer Griezmann verliest wéér: 'Trots komt later'

Reacties

Hoewel Antoine Griezmann topscorer van het EK werd, overheerste bij de Fransman toch vooral de teleurstelling over de verloren finale tegen Portugal. Toch stelde de aanvaller van Atlético Madrid dat de Fransen trots mogen zijn.

Topscorer Griezmann verliest wéér: 'Trots komt later'

In Parijs verloor Frankrijk na verlenging van Portugal. Griezmann kon tegen de Portugezen zijn doelpuntentotaal van zes niet meer opkrikken. Dat hij desondanks als topscorer de geschiedenisboeken ingaat, zei hem na afloop evenwel niet zo veel. 'Mijn individuele prestatie, daar kan ik nu nog niet van genieten. Die trots komt wellicht later. Het gaat nu om de groep. Ik ben zo teleurgesteld, vooral voor mijn ploeggenoten. Maar natuurlijk ook omdat ik zelf niet kon scoren', refereerde hij aan zijn twee kopkansen.

'Het is wreed en mooi tegelijk', zag de kleine aanvaller toch ook nog lichtpuntjes. 'We hebben geweldige momenten beleefd tijdens dit toernooi. Helaas heeft het niet geresulteerd in de trofee. Maar spijt hebben we niet, we hebben alles gegeven. En daarom ben ik trots op iedereen. Nu moeten we zorgen dat we sterker terugkomen.'

Voor de 25-jarige Griezmann was het al de tweede verloren finale in korte tijd. Met Atlético ging hij in de eindstrijd van de Champions League immers ten onder tegen Real Madrid, met de Portugezen Cristiano Ronaldo en Pepe in de gelederen. 'Natuurlijk is het klote om voor de tweede keer in zo'n grote finale te verliezen', vertelde Griezmann daar over. 'Zeker omdat we zó dichtbij waren. Maar Portugal deed het slim en het was niet onze avond…'

De Duitser Michael Ballack kreeg deze negatieve mijlpaal al eens eerder op zijn naam. In 2008 verloor hij met Chelsea de Champions League-finale na strafschoppen van Manchester United en in de EK-finale met 1-0 van Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.