Toekomst Belgisch toptalent Praet ligt niet bij Anderlecht

Reacties

Dennis Praet vertrekt na dit seizoen vrijwel zeker bij Anderlecht. Het 21-jarige talent is wel uitgekeken op de Belgische competitie en zijn club is bereid om mee te werken aan een transfer.

Toekomst Belgisch toptalent Praet ligt niet bij Anderlecht

Praet, die dit seizoen vier keer scoorde in 24 competitieduels, geldt al jaren als één van de grootste talenten van België en maakte reeds zijn debuut voor de nationale ploeg (1 interland). Toch kreeg de aanvallende middenvelder dit seizoen de nodige kritiek te verduren. 'Hij kiest zijn matchen uit en soms hebben we de indruk dat hij meer bezig is met een transfer', zei Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock al eens.

Die transfer zal er na dit seizoen dan ook komen, laat technisch directeur Herman Van Holsbeeck weten aan RTL.' Iedereen weet dat hij Anderlecht aan het einde van het seizoen zal verlaten. Hij wilde vorig jaar al naar een grote club verhuizen, maar dat is toen niet gelukt. Dennis heeft een duidelijke boodschap gekregen van onze voorzitter. Hij weet ook dat hij nog vijftien wedstrijden tot het uiterste moet gaan en dat we daarna een mooie club zullen vinden voor hem.'

Onder leiding van trainer Ariël Jacobs debuteerde Praet in september 2011 in het eerste elftal van Anderlecht, maar zijn echte doorbraak volgde pas toen John van den Brom aan de slag ging in Brussel. In januari 2015 won Praet de Gouden Schoen, de prijs voor de beste voetballer van de Jupiler Pro League. Afgelopen zomer werd de technicus reeds in verband gebracht met Aston Villa, West Bromwich Albion, Southampton en VfL Wolfsburg.

Vanden Borre
Ondertussen staat Anthony Vanden Borre (28) nog altijd onder contract bij Anderlecht. De rechtsback, die in zijn tienerjaren te boek stond als één van de grootste talenten van Europa, is vanwege disciplinaire redenen teruggezet naar het tweede. Toch sluit Van Holsbeeck niet uit dat de Belg ooit weer deel uit zal maken van de hoofdmacht. 'Je weet dat er veel kan veranderen in het voetbal. Wat vandaag onmogelijk is, kan morgen misschien wel. Of hij nog kan terugkeren voor het einde van het seizoen? Nee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.