Titelkandidaat Marseille onderuit na riante voorsprong

Olympique Marseille heeft in de slotfase van het thuisduel met Caen dure punten verloren in de strijd om de bovenste plaatsen. In eigen huis verspeelde de Franse grootmacht een riante voorsprong: 2-3.

Een 2-0 voorsprong na dik een uur in een uitverkocht Stade Vélodrome tegen middenmoter Caen. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Tot de 67ste minuut.

In een tijdsbestek van twintig minuten kantelde de wedstrijd volledig. Namens de bezoekers bogen Nicolas Seube, Emiliano Sala en Nicolas Benezet de achterstand om in een 3-2 overwinning.

Daarmee werden de treffers van André Ayew en André-Pierre Gignac teniet gedaan. Door de nederlaag raakt Marseille, waar de Belg Michy Batshuayi na drie minuten een strafschop miste, mogelijk verder achterop bij koploper Olympique Lyon en nummer twee Paris Saint-Germain. Lyon speelt zaterdag uit tegen Lille, terwijl PSG zondag op bezoek gaat bij AS Monaco.