Marseille loopt koppositie in Frankrijk mis

Door een late gelijkmaker van Stade Reims heeft Olympique Marseille verzuimd aan kop van de Ligue 1 te komen. David N'Gog verpestte het feestje met de 2-2.

Al na zes minuten kwam Marseille in het eigen Stade Vélodrome op achterstand. Nicolas de Preville zag de bal van de paal terugspringen en schoot raak.

Pas na rust kwam de ploeg van trainer Marcelo Bielsa (foto) met een antwoord. Dimitri Payet zag zijn harde en van richting veranderde schot doel treffen in de 58ste minuut. Negen minuten later zorgde de Ghanees André Ayew voor de 2-1. Hij tikte op de doellijn binnen toen de bal daar na een corner terechtkwam.

Marseille leek af te stevenen op een zege én de koppositie. Maar dat was buiten David N'Gog gerekend. Hij bepaalde de eindstand met een ferme kopbal op 2-2.

Door het gelijkspel heeft Marseille na 25 wedstrijden 49 punten. Dat is een punt minder dan Olympique Lyon, dat ook nog een duel tegoed heeft. Paris Saint-Germain heeft na 24 optredens 48 punten.