Cavani leidt PSG zonder Zlatan naar kwartfinale beker

Paris Saint-Germain heeft zich als voorlaatste club geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France. Het versloeg Nantes: 2-0.

Tegen de nummer negen van de Ligue 1 kon de regerend landskampioen én nummer drie van de huidige competitie het zich permitteren om enkele vaste krachten op de bank te laten beginnen. Zo kregen Blaise Matuidi, Lucas Moura, Marco Verratti, Maxwell, keeper salvatore Sirigu maar vooral vedette Zlatan Ibrahimovic een avondje rust, al vielen de twee eerstgenoemden nog wel in.

Ook zonder de topscorer klaarde PSG het klusje. Normaliter acteert Cavani in de schaduw van Ibracadabra, maar woensdag kreeg hij hoogstpersoonlijk de handen van het publiek op elkaar door een harde vrije trap van David Luiz met het hoofd tot doelpunten te promoveren. Yohan Cabaye profiteerde na ruim een half uur van een misser van doelman Maxime Dupé en bepaalde de eindstand op 2-0.

PSG, waar Gregory van der Wiel negentig minuten lang als rechtsback fungeerde, schaarde zich daarmee als zevende ploeg bij de laatste acht. Boulogne, Auxerre, Concarneau, Saint-Étienne, Guingamp en AS Monaco waren de eerste zes, Metz en Brest maken donderdag uit wie de laatste kwartfinalist wordt. PSG staat bovendien in de finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk.