Van Wolfswinkel trefzeker bij bekerzege Saint-Étienne

Saint-Étienne heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Coupe de France. Mede dankzij een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel werd Red Star verslagen (1-2).

Van Wolfswinkel (foto) was in competitieverband al vijf keer trefzeker namens Saint-Étienne, terwijl hij ook in de Europa League al scoorde namens Les Verts. In de achttiende minuut opende de ex-spits van Vitesse en FC Utrecht de score tijdens het uitduel met Red Star, dat echter tien minuten later op gelijke hoogte kwam via Hameur Bouazza.

Lang bleef het daarbij in Stade Jean-Bouin, maar tien minuten voor tijd kreeg Saint-Étienne hulp uit onverwachte hoek. Pierrick Cros passeerde zijn eigen doelman, waardoor de derdedivisionist verloor van de nummer vier uit de Ligue 1.