Bekerfinale gaat voorbij aan penaltykiller Stekelenburg

Reacties

Ondanks twee reddingen van Maarten Stekelenburg in de penaltyserie heeft AS Monaco zich niet geplaatst voor de finale om de Coupe de la Ligue. SC Bastia zegevierde tijdens de halve finale in het Stade Louis II na een heuse penaltythriller.

Bekerfinale gaat voorbij aan penaltykiller Stekelenburg

Monaco plaatste zich in december nog voor de achtste finale van het Franse bekertoernooi doordat Stekelenburg in zijn eerste officiële wedstrijd de laatste en beslissende penalty stopte. Woensdagavond onderscheidde de voormalige doelman van Ajax, Oranje, AS Roma en Fulham zich opnieuw.

Nadat beide teams in 120 minuten niet hadden gescoord, stopte de 54-voudige international – doorgaans reserve achter de Kroaat Danijel Subasic – in de penaltyserie de tweede en de derde strafschop van Bastia. Dat was echter niet voldoende om Monaco te verzekeren van een finaleplaats.

Want omdat Stekelenburgs ploeggenoten ook twee keer misten, moesten er liefst achttien penalty's worden genomen. Nabil Dirar miste de zeventiende namens Monaco, waarna Sébastian Squillaci (ex-Monaco) de strijd besliste in het voordeel van Bastia, dat op 11 april de finale tegen Paris Saint-Germain speelt.

Desondanks is het seizoen voor Stekelenburg nog niet voorbij. Ook in het belangrijkste bekertoernooi van Frankrijk om de Coupe de France geeft trainer Leonardo Jardim hem speeltijd. Dinsdag wacht de achtste finale tegen Stade Rennes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.