Cupfighter Stekelenburg stoot door naar halve finale

Maarten Stekelenburg heeft zich met AS Monaco verzekerd van een plek in de halve finale van de Coupe de la Ligue. In eigen huis wonnen de Monegasken met 2-0 van Guingamp.

Stekelenburg nam voor het bekerduel de plek van eerste doelman Danijel Subasic in, zoals dit seizoen gebruikelijk is in Monaco. Steek zag zijn ploeg in de achtste minuut de voorsprong nemen via Dimitar Berbatov en na de rode kaart voor Guingamp-speler Christophe Mandanne tien minuten voor rust kwam Monaco nauwelijks meer in de problemen.

Daardoor hield Stekelenburg bij zijn derde duel in dienst van Monaco zijn doel schoon. Vlak voor tijd maakte Anthony Martial bovendien nog de 2-0. Paris Saint-Germain en Bastia verzekerden zich gisteren al van een plek in de halve finale van de Coupe de la Ligue. De laatste halvefinalist komt uit het duel Lille - Nantes van vanavond 21.00 uur.